29.9 C
Пазарджик
понеделник, 24 юни, 2024

Санира се 33-ия блок

През последната година Община Пазарджик изпълни два проекта за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради в град Пазарджик на обща стойност 7 330 000 лв., средства осигурени от от ОП „Региони в растеж“. В момента се санира последния блок от проектите, а как върви работата по него провери кметът Тодор Попов. До момента се отчита намаляване на разходите за отопление или охлаждане на санираните жилища с около 40-50%, коментира Попов.

След приключването на двата европейски проекта, вниманието на общините в България, включително и на община Пазарджик е насочено към възможността процесът по въвеждане на мерки за енергийна ефективност да бъде финансиран от Плана за въстановяване.

Ако планът бъде одобрен, то в Пазарджик ще има още десетки санирани блокове.

Освен 33-те малки блока санирани по европейската програма, в Пазарджик бяха обновени още 41 големи блока по Националната програма за енергийна ефективност.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии