29.9 C
Пазарджик
събота, 15 юни, 2024

Сдружение Български музеи получи признание за развитието на културата

В зала „Средец“ на Министерство на културата се състоя церемония по връчване на отличия на личности и институции от различни области на културата за техния принос за развитието на българската духовност.

Сдружение „Български музеи“ получи Плакет за цялостен принос в развитието на културата и Грамота за принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност и по повод 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Наградата беше връчена от министъра на културата на г-н Борис Хаджийски – председател на Управителния съвет на Сдружението, който благодари за признанието и призова държавата да постави развитието на българската култура и запазването на идентичността ни като основен приоритет.

На награждаването присъства от страна на Сдружение „Български музеи“ и доц. д-р Соня Пенкова – член на Управителния съвет. На церемонията бяха отличени номинирани специалисти от музеи и художествени галерии.

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии