23.9 C
Пазарджик
петък, 14 юни, 2024

Седмокласници избраха дуално обучение в чисто нова специалност

В новините проследяваме инициативата на няколко фирми от Пазарджик да възобновят изучаването на мебелопроизводството в училище. Първият си успех те отчитат с обявяването на първо класиране за прием след 7 клас. Оказва се, че 7 момичета и момчета са посочили като водещо свое желание именно да продължат обучението си в новата паралелка „Мебелно производство“ със специалност „Техник-технолог в дървообработването“ на Професионалната гимназия по строителство и архитектура, сподели за Телемедиа HR мениджъра и основен двигател на проекта Вайде Бърганова.

Професионалното образование се завръща не само с помощта на дуалната форма на обучение, но и защото предлага стабилна заетост след това и е привлекателно.

Седмокласниците могат да проверят къде са приети като въведат входящ номер и код за достъп на интернет адрес priem.mon.bg. Приетите ученици в първия етап на класиране се записват до 16 юли, включително.
Тези, които искат да участват във второ класиране, трябва да подадат заявление до 16 юли в училището, в което са приети.
Учениците, които не са приети по нито едно от желанията, автоматично участват във второ класиране.
Вторият етап на класиране приключва до 20 юли 2020 г.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии