27.8 C
Пазарджик
петък, 12 юли, 2024

Симеон Сакскобургготски и Соломон Паси преподписаха договора за ЕС в гимназия Аксаков

Експремиерът Симеон Сакскобургготски и бившият външен министър Соломон Паси преподписаха в Пазарджик договора за присъединяване на страната ни към Европейския съюз.

Това се случи като част от инициативите на младите посланици на Европейския парламент от Профилирана гимназия „Иван Сергеевич Аксаков“.

Изключително емоционално премина посещението на Симеон Сакскобургготски и Соломон Паси в Пазарджик. Те бяха посрещнати от ръководството на гимназия „Иван Сергеевич Аксаков” и кмета Тодор Попов. След това преподписаха символично договора за присъединяването на България към Европейския съюз.

Преподписването на най-важния политически договор в най-новата история на България бе направено с оригиналната писалка, с която е подписан на 25 април 2005 година в Люксембург.

Своя подпис под договора положи и младши посланикът на Европарламента Трифон Аврамов. В рамките на срещата аксаковци зададоха и много въпроси, свързани с европейското развитие на страната ни.

През месец септември Профилирана гимназия „Иван С. Аксаков” бе избрана сред 140 училища от цялата страната и стана едно от 30-те училища посланици на Европейския парламент в България. Към този момент пазарджишкото учебно заведение попада сред 4-те най-активни и добри училища в страната.

След посещението на хора от ранга на Симеон Сакскобургготски и Соломон Паси и преподписването на договора за членството на страната ни в ЕС, шансовете на пазарджишката гимназия за спечелване на конкурса се още по-големи.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии