8.9 C
Пазарджик
сряда, 21 февруари, 2024

Синитово на протест

Две години продължава борбата на синитевци срещу намерението на инвеститор да изгради площадка за третиране на неопасни производствени отпадъци край Синитово. Поредната надежда на хората, че това намерение няма да бъде осъществено е извършването на Оценка на въздействие на околната среда.

С решение на директора на РИОСВ Пазарджик ОВОС е отказан. Сдружение „Еко Синитово“ и още две организации обжалват това решение пред Административен съд Пазарджик, който обаче отхвърля жалбата. За това днес синитевци се събраха на граждански протест пред съда. Сред тях бе и кметът на селото.

Още през 2019 година на Референдум жителите на Синитово категорично казаха не на инвестиционното намерение. Решението от референдума обаче бе отхвърлено от съда, заради някои срокове.

Площадката за преработване на отпадъци трябва да бъде върху част от бившия ТЕЦ „Тракия“. Там се предвижда непрекъснат работен режим като на ден ще се приемат до 295 тона отпадъци или над 106 хиляди тона годишно.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии