6.9 C
Пазарджик
събота, 2 март, 2024

СК Шампион с успешно състезания по конен спорт за Тодоровден

При засилен зрителски интерес премина първото по рода си състезание по прескачане на препятствия в Добровница, организирано от СК „Шампион“.

В селото се намира конната база на клуба, където се подготвят в дисциплината езда петобойците на клуба. Участие взеха 6 – тима състезатели на спортния клуб с три коня като представиха 10 тандема. Радослав Христов, Виктория Пенева, Емил Грозданов, Ангел Франгов, Михаела Зонова и Георги Рангелов заедно с конете Максимилиян, Анита и Звезда направиха общо 10 паркура с височина на препятствията под 100см. Паркурът съдържаше 11 препятствия за най-бързо време.

Въпреки, че това изпитание бе първо и за състезателите и за конете, всичко премина успешно.

От конете най-успешно представяне направи кобила Звезда с 4 чисти паркура от 4 старта.

От състезателите първо място спечели Радослав Христов с 0 грешки от препятствия и време 58сек.

На второ място е Виктория Пенева с 0  грешки от препятствия и време 1 мин. 03сек., а трети се класира Емил Грозданов с 0 грешки от препятствия за време 1мин.05сек.

Четвърти остана Ангел Франгов също без наказателни точки от препятствия за време 1мин.10сек. Михаела Зонова е 5, а Георги Рангелов остана 6-ти.

Право на класиране имаха състезателите само с единия си кон, който е с най-добър резултат. След състезанието всички деца от публиката получиха възможност да се качат на кон по тяхно желание за кратка разходка и снимка за спомен със съдействието на състезателите от СК „Шампион“. Победителите бяха наградени с медали, а всички състезатели получиха и възпоменателни розетки. Празникът се проведе със съдействието на родители и състезатели на клуба.

Източник: СК „Шампион“

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии