8.9 C
Пазарджик
петък, 1 март, 2024

Скандално! Пред БЧК поставиха скоба на автомобил на жена с увреждания

Служители на фирма „Контур 7“ поставиха скоба на автомобил, чиито собственик е инвалид. От общината и фирмата, управляваща Синята зона отказаха какъвто и да било коментар по темата.

 

Това е Нина Близнакова. Според закона тя е човек с трайни увреждания и има право на безплатен престой в Синя зона. За целта Нина е обозначила колата си по начина, указан в Закона за движение по пътящата. Ппоставила е издадената й карта за паркиране на предното стъкло на своя автомобил. Не така обаче мислят служителите на фирма „Контур 7“.

 

И днес след появата на нашия екип служителите на „Контур 7“ си тръгнаха. Без дори да обяснят на Нина какво предстои и без да отговорят на въпроса й защо са поставили скоба на нейния автомобил.

 

И ние потърсихме за коментар фирма „Контур 7“. Оттам ни съобщиха, че хората с увреждания имат право да паркират безплатно само на специално обозначени затова места. Затова и ние потърсихме къде пред Българския червен кръст хората с увреждания могат да спрат безплатно и законно. Оказва се – никъде.

 

Такъв е изводът, който всеки може да си направи при липсата на специално обозначени места там. И затова заедно с Нина отидохме на място в община Пазарджик, за да попитаме кой и на база на какви критерии реши къде могат да спират хората с увреждания и защо не са предвидени паркоместа за тях пред БЧК в областния град.

 

Въпросите ни обаче останаха без отговори, след като управителят на бюджетно мероприятие „Паркинги и охрана“ Георги Шикерджиев отказа да разговаря с екип на Телемедиа с мотив, че нямаме уговорена среща. Шикерджиев разговаря единствено с Нина Близнакова, като след това скобата бе премахната от автомобила й.

 

Екипът ни потърси за коментар и фирма „Контур 7“. Оттам първо заявиха, че ще проверят случая и ще имат позиция, след което отказаха какъвто и да било коментар. Затова и в този случай въпросът Кой е виновен за поставената скоба и затова, че часове наред жена с увреждания трябва да обикаля институциите, за да търси правата си, остава без отговор.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии