6.9 C
Пазарджик
събота, 2 март, 2024

Слаб интерес към обсъждането на новия заем от 2 млн. лева

При слаб интерес от страна на гражданите премина общественото обсъждане за намерението на Община Пазарджик да изтегли нов заем от 2 млн. лева, което се проведе в залата на общинския съвет днес. С новия заем Общината ще разплати частично задълженията си от 4 и половина млн. лв. към МОСВ.

 

Петима общински съветници и четирима граждани присъстваха на общественото обсъждане за тегленето на нов заем от 2 млн. лв., с който община Пазарджик смята да погаси част от задълженията си към Министерството на околната среда и водите. Забавените плащания са 4 530 602 лева, от които 3 915 291 лева са задължителните отчисления към РИОСВ, а 615 311 лв. е лихвата за забавяне. Искането за държавен кредит от 2 милиона лева е прагматичен подход да използваме възможността да получим безлихвен заем, заяви още Георги Гайдаров. А на въпрос от общинския съветник Атанас Шопов колко точно ще се повиши такса смет за 2019 година, главният финансист Георги Гайдаров отговори така:

 

Намеренията на общината са да поиска дългосрочния безлихвен заем, а заложеният срок на погасяването му е до 31 декември 2019. След общественото обсъждане предстои предложението да бъде дискутирано и в Общинския съвет, който да даде съгласието си за поемането на дълга.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии