19.9 C
Пазарджик
вторник, 23 юли, 2024

След отмяна на извънредното положение ще започне саниране на малките сгради

Дейностите по повишаване на енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради по ОП“Региони в растеж“ ще стартират вероятно в началото на месец май, когато може би ще бъде отменено извънредното положение, съобщи кметът Тодор Попов. Вече са подписани договори за изпълнение на инженеринг на 12 сгради от първия етап и на 16 сгради от втория етап на проектите, предстои да бъде подписан договор с изпълнител за още 3 сгради.

Когато бъдат облекчени мерките за ограничаване на разпространението на Ковид-19, Попов ще се срещне с председателите на сдруженията на собствениците на сградите, одобрени за саниране с европейски средства.

Другият важен проект, който предстои да бъде реализиран през 2020 година е за лед осветлението. Очакванията са до края на месец април проектът на Общината да е одобрен и след приключване на всички административни срокове до края на месец септември, в рамките на първия етап, основните пътни артерии в Пазарджик да са с подменено улично осветление.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img
spot_img

Последни статии