10.9 C
Пазарджик
петък, 24 май, 2024

След репортаж на Телемедиа обособиха две места за хора с увреждания пред БЧК

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

По-малко от 24 часа след като излъчихме репортаж за липсващи паркоместа за хора с увреждания пред сградата на Българския червен кръст, там вече има обособени такива. Пред Телемедиа от община Пазарджик обясниха, че все още има пропуски в Синята зона на града, които ще бъдат отстранени цялостно до месец.

 

Вчера ви показахме как служители на фирма „Контур 7“ поставиха скоба на автомобила на човек с увреждания. И въпреки, че колата бе обозначена по надлежния ред, служителите на Синя зона отказаха да освободят превозното средство. Оказа се, че пропускът е в община Пазарджик, която не е обособила паркоместа за хора с увреждания.

 

В позиция изпратена до екипа ни, от общинската администрация признават, че в конкретния случай хоризонталната и вертикална маркировка все още не е била променена, което е довело до възникване на конфликтната ситуация. И припомнят, че от 28 юни 2018 година е приета Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за организацията и безопасността на движението, дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците в община Пазарджик. Видно от съдържащия се в нея Списък на участъците за платено почасово паркиране “Синя зона” броят на паркоместата е 1411, от които 144 за хора с трайни увреждания. От общинския пресцентър уточняват, че местата за хора с увреждания се увеличават с 43, и че е изготвен график за обследване и коригиране на съществуващата ситуация, който включва подмяна на тръби, конфигурации от знаци и табели.

 

 

 

 

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии