6.9 C
Пазарджик
петък, 1 март, 2024

Сметката за ток на община Пазарджик е почти 500 000 лв.

Поредна драстично висока сметка за ток от близо половин милион лева е платила община Пазарджик, съобщи на последното заседание на Общинския съвет кмета Тодор Попов.

За да не се стигне до крайности, трябва да се търси консунсус, призова Попов

Още през септември общините започнаха да съобщават за много по-високи сметки за ток. Кметът на община Кюстендил обяви, че ще сезира прокуратурата за високите цени, а от община Русе обявиха, че парите за ток са свършили и са заплашени да останат без улично осветление. Според националното сдружение на общините най-сериозно са нараснали разходите за уличното осветление, поддържане на електротранспорта в големите градове, а също така и средствата за издръжката на училища, детски градини и ясли, социални домове, общински болници.От сдружението се надяват, че всички 265 общини ще бъдат включени в Програмата за компенсиране на небитовите крайни клиенти на електрическа енергия и ще получат право на одобрената компенсация от 110 лв. за мегават/час за периода 1 октомври – 30 ноември 2021 г.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии