12.9 C
Пазарджик
сряда, 28 февруари, 2024

Спешна помощ и COVID-19

От министерство на здравеопазването са изискали от всички центрове за спешна медицинска помощ в страната веднага да подадат служителите, работещи на първа линия в борбата с COVID-19, които не са получили допълнителните възнаграждения от 1000 лв. Целта е от 1 август всеки един, ангажиран в процеса, да получи това възнаграждение. В Пазарджик тези средства вече са получени.

Във видеоконферетна връзка с министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов ръководителите на 27-те центъра за спешна медицинска помощ информираха, че всички центрове за спешна помощ разполагат с достатъчни количества и резерви от дезинфектанти и защитни средства. А във Филиала на спешна помощ в Пазарджик очакват през следщата седмица ако всичко е наред на работа да се върнат първите заразени с Ковид-19 служители, чиято карантина ще изтече.

По време на видеоконферентната връзка министър Ангелов увери хората от Спешна помощ, че министерството стои зад тях. Той изрази опасението, че при най-лошия възможен сценарий през есента системата ще бъде по-натоварена заради разпространението и на други вирусни инфекции.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии