8.9 C
Пазарджик
петък, 1 март, 2024

Спешното отделение получи нова апаратура

Нова апаратура и оборудване получи Спешно отделение на МБАЛ-Пазарджик. Дарението е от Министерството на здравеопазването. Отделението приема пациенти от цялата област и е едно от най-натоварените в болницата.

Денонощно през Спешното отделение на Пазарджишката болница преминават десетки пациенти. Благодарение на новата апаратура, която отделението получи грижата за пациентите ще е по-ефективна, особено ценна е системата за проследяване жизнените показатели.

Системата за проследяване жизнените показатели на пациентите чрез един пост разполага с 11 стационарни монитора за диагностика и 1 централен за сестрински пост.Спешното отделение в Пазарджик вече разполага и с преносим комбиниран дефибрилатор.

Спешното отделение вече разполага и с два дихателни апарата за обдишване, мобилен респираторен апарат, 8 инфузионни помпи,3 електрокардиографа, 2 аспиратора и нова система за затопляне на флуиди, която е много подходяща при кръвопреливане, тъй като затопля приготвената за преливане кръв до телесна температура.

В Спешното отделение са монтирани и дезинфекционни лампи, които прочистват въздуха в шоковите зали в условията на пандемията от КОВИД-19.

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии