8.9 C
Пазарджик
събота, 20 април, 2024

Спортен празник в ДГ Слънчо

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Спортен празник организираха в детска градина ,,Слънчо,, в Пазарджик. Той бе в подкрепа на Европейската баскетболна седмица на „СПЕШЪЛ ОЛИМПИКС’2021″ България, в партньорство с Българската федерация по баскетбол и Националната баскетболна лига и във връзка с Международния ден на хората с увреждания .

С нова специална зала за обща и допълнителна подкрепа вече са оборудвани възпитаниците на детска градина ,,Слънчо,,. Тя бе открита със спортен празник, а в нея ще могат да се обучават и деца със специални образователни потребности. В инициативата се включиха от баскетболен клуб „Хебър“. Треньорът Михаил Пандев и неговите ученици показаха на малчуганите първите стъпки към баскетбола.
    
Нашата цел e да разширим достъпа до спорт за децата с интелектуални затруднения в България, да променим ежедневието им чрез баскетбола и да се предложат нови възможности за децата с и без интелектуални затруднения да играят заедно популярната игра баскетбол, както и други занимателни спортни игри, обясниха още от градината.

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии