12.9 C
Пазарджик
сряда, 28 февруари, 2024

Спортното училище организира благотворителен базар под надслов Заедно можем повече

За поредна година учениците в Спортното училище организираха Коледен благотворителен базар. Тази година той е под надслов „Заедно можем повече“ и обединява усилията на ученици и учители за добра кауза. Всеки ден една училищна паралелка организира изложба с коледни сувенири, картички и лакомства, изработени от самите тях и техните майки. Към тази задача и децата, и родителите подхождат с отговорност, но и с въображение и майсторство. Благотворителният базар в Спортното училище ще продължи до 14 декември.

Част от събраните средства ще бъдат дарени за лечението на 4 – годишния Наско от Пазарджик. „Искаме да направим нещо добро и затова ще дарим средства за лечението на това лъчезарно дете. Стискаме палци всичко да свърши благополучно. Всяко дете има право на щастливо детство, да играе, да спортува, да се учи. Ние го правим, искаме един ден и Наско да изживее тези емоции.“ Така обясниха решението си учениците от Спортното училище. Ето защо с много старание, любов и настойчивост в часовете по изобразително изкуство и технологии и с помощта на учителите си – Деница Гатева и Ирина Цанева, те изработиха десетки сувенири и картички. Техните родители пък се включват с кулинарни изкушения.

Средства за малкия Наско се събират в специална кутия в Спортното училище вече от няколко седмици. Към инициативата се присъединяват и учителите, които също дариха лични средства за каузата. Общо събраната сума до сега надхвърля 1000 лева.

Една част от средствата от базара ще бъдат дадени и за други инициативи по решение на класовете.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии