6.9 C
Пазарджик
петък, 1 март, 2024

Спортното училище впечатли с базата си представители на НСА

„Посетили сме почти всички Спортни училища в страната и отговорно можем да заявим, че вашето впечатлява със спортната база и условията, които сте създали за обучение и тренировки на учениците“. С тези думи започнаха срещата си с ученици и учители от Спортното училище в Пазарджик преподавателите от Националната спортна академия гл. ас. Емилия Витанова, доктор Катедра “Мениджмънт и история на спорта” и ас. Мария Янчева, доктор Катедра “Борба и джудо”. Пред младите спортни надежди те представиха възможностите за обучение в НСА.

Емилия Витанова обясни подробно начините на кандидатстване във висшето учебно заведение, различните специалности, които предлага Академията и спортните дисциплини. Чрез специално изготвена презентация учениците бяха запознати с уникалната спортна и учебна база на НСА, като предпоставка за отлично образование и възможност за постигане на високи спортни постижения. Стана ясно, че завършилите Спортното училище влизат без приемен изпит, а за спортистите с високи постижения се дава възможност да се обучават по индивидуален план. Студентите в НСА получават стипендии и за спортни постижения, имат на разположение всички удобства в кампуса на Академията. На учениците от Спортното училище бяха показани интересни записи от спортни курсове и игри, които се организират за студентите.

Европейската и световна шампионка по самбо Мария Янчева представи пред учениците от Спортното училище част от видните спортисти на България, които са завършили и дори преподават в НСА. Сред тях са Димитър Бербатов, Кубрат и Тервел Пулеви, „златните“ гимнастички на България, Тереза Маринова и много други.
Срещата предизвика голям интерес сред учениците, които задаваха въпроси и живо се интересуваха от специалностите и възможностите за обучение в Спортната академия. 

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии