12.9 C
Пазарджик
сряда, 28 февруари, 2024

Среща между деца и писатели се проведе в СУ „Димитър Гачев“

В СУ „Димитър Гачев“ се проведе среща между децата от учебното заведение и известни детски писатели. Как протече събитието, гледайте в репортажа.

Учениците от СУ „Димитър Гачев“ и децата от Детски творчески клуб „Дъга“ към Читалище „Пробуда“ – Пазарджик се срещнаха с известни детски писатели в голямата зала на учебното заведение.

На срещата присъстваха гости от Национално сдружение „Дете и книга“, които работят с детски писатели от 1 до 4 клас, сред които Кирил Назъров, Юлия Момчилова, Благовеста Касабова и председателят на Съюза на българските писателите в Пазарджик Тодор Каракашев.

По време на тържествената програма, за изненада на авторите, децата изнесоха кратък рецитал по техни стихове. Това бе истинско предизвикателството за първокласниците на г-жа Тодорка Кочева, тъй като те от скоро са в класните стаи и все още не могат да четат и трудно говорят български език.

Един от малките таланти на СУ „Димитър Гачев“ през цялото време рисува с бои картини по стиховете на присъстващите писатели. За финал детето представи своите произведения пред публиката, демонстрирайки техника и заложби на бъдещ художник.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии