19.9 C
Пазарджик
вторник, 23 юли, 2024

Среща със Станимир

Той е доброволец, преводач и учи медицина. Но неговата длан не е отпечатана на Керамичната стена на Младежкия дом. Там обаче е изписано името на Станимир Стоилов. Поставена е, защото е допринася за развитието на институцията. С младия мъж, който учи медицина в Англия се срещаме разбира се в Младежкия дом.

В Англия Станимир учи медицина като магистърска степен, преди това 4 години е изучавал медицински науки. Ето защо не можем да подминем темата, която преобърна живота на хората по целия свят, а именно Ковид-19.

Преди да стане лекар пред Станимир има още няколко години, в които да учи в университета на Уоруик. Все още обаче не е решил дали след това ще се върне в България или ще остане там. Засега разделя живота си между България и каузите тук и Англия. Във всички случаи обаче ще продължи да помага на Младежкия дом – организацията, която му е дала шанс за развитие извън училищните дейности. И препоръчва у нас да се възприеме английска опит, в който децата имат много повече занимания извън учебните занимания.

 

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img
spot_img

Последни статии