8.8 C
Пазарджик
понеделник, 22 април, 2024

Стартира Детско полицейско управление

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

В Начално училище “Никола Фурнаджиев“ в Пазарджик бе даден старт на Детско полицейско управление. Националната програма “Детско полицейско управление“ е инициатива на Министерството на вътрешните работи, а реализирането ѝ е дело на междуведомствена експертна работна група. Целта е ранна превенция сред подрастващите, утвърждаване на ценностно отношение към законите в страната, създаване на навици за безопасно поведение, изграждане на гражданска позиция и повишаване на доверието в полицията.

С изпълнение на химна на Начално училище “Никола Фурнаджиев“ бе дадено началото на Детско полицейско управление. През следващите месеци учениците ще имат възможността да придобият знания за пътната безопасност, опасностите в интернет, вредата от употребата на наркотици, правата и отговорностите на малолетните и непълнолетните.  Директорката на училището Иванка Шушнева и началникът на Районно управление Пазарджик Ненко Годжевъргов подписаха документ за начало на обучението.  Учениците положиха и тържествена клетва на доброволеца.

Малките доброволци получиха като подаръци светлоотразителни жилетки, които носят символа на “Детско полицейско управление“.

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии