7.9 C
Пазарджик
четвъртък, 29 февруари, 2024

Стартира кампания Дронът, моят спасител

Да бъдеш планински спасител, означава да поставиш доброволно живота си в опасност,  за да спасиш нечий чужд живот. Това споделят пред екипа ни Илиян Кожухаров и Димитър Чаушев, които преди седем години са сред шепата ентусиасти, които основават Планинско спасяване в Пазарджик, което днес е специализирано в издирването и спасяването в трудно достъпни терени в извън градска среда.

От тогава към тях се присъединяват повече от 40 доброволци.

През годините доброволците от Планинско спасяване са участвали в много акции за търсене на изгубени хора в планината.

Значителна помощ при откриването и спасяването на хора, Илиян, Димитър и колегите им ще получат ако разполагат с дрон.

За това и стартират благотворителна кампания, за да съберат средства за закупуването на индустриален дрон с термо камера за специализирани спасителни акции. Той може да бъде полезен не само в издирването на хора, но и за разузнаване при пожари, наводнения, разрушения и всякакви други спасителни и издирвателни дейности.

Всеки, който иска да помогне за закупуването на този дрон, който може да спаси човешки животи, може да го направи като чрез СМС с текст DMS SPASITELI на 17 777 , както и чрез специална платформа.

https://platformata.bg/bg/kauzi/donations/payment/2212.html

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии