6.9 C
Пазарджик
събота, 2 март, 2024

Стартира кампанията за борба с рака на гърдата

От 2001 година Сдружението за онкоболни и приятели в Пазарджик организира кампания в месеца за борба с рака на гърдата. Година след година кампаниите дават своя резултат и все повече момичета и жени от Пазарджик и региона показват отговорност към себе си и здравето си, споделя по този повод председателката на сдружението Мария Чергарова.

И тази година кампанията бе подкрепена не само от дами, но и от много мъже, които са съпричастни с нейната цел. Сред тях бяха кметът Тодор Попов и областния управител Стефан Мирев.

Изречени бяха думи на благодарност към всички, които помагат на Онкоцентъра, за да развива дейността си. Отново сред получилите признание за това беше и „Телекабел“. По предварителен график започнаха и безплатните профилактични прегледи. А в небето над Пазарджик полетяха 15 розови балона – символ на надеждата.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии