15.9 C
Пазарджик
неделя, 19 май, 2024

Стипендия „Благо Танков“ за талантливи ученици с изключителни постижения

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Нона Танкова и инж. Иван Танков учредиха ежегодна финансова стипендия на името на техния баща инж. Благо Танков, която да се връчва на ученици от Професионална гимназия по механоелектротехника гр. Пазарджик.

Стремежът на учредителите на стипендията е да подкрепят и да мотивират талантливи и усърдни ученици, които проявяват изключителни постижения както в учебната, така и в извънкласната среда.

Инж. Благо Танков е роден през 1947 г., завършва ПГМЕТ, специалност Електроенергетика и обзавеждане на промишлени предприятия, през 1966 г.,. В последствие завършва висшето си образование в УАСГ и се дипломира като строителен инженер. Създава и управлява фирма БРОКС, която е с широк спектър на дейности. Под неговото ръководство фирмата е наградена със Специална награда за цялостен принос в строителния бранш, Фирма с най-дългогодишна история, опит и устойчиво развитие,  Сграда на публиката (2015 г.) и Сграда на годината (2021 г.). През живота си г-н Танков инициира множество благотворителни дейности, за което е награден от вестник 24 часа с наградата „Достоен българин“ през 2011 г. След смъртта му през 2021 г., неговите деца искат да продължат делото му и с подкрепата на Професионална гимназия по механоелектротехника учредяват стипендия за ученици на негово име. 

ПГМЕТ е било място за израстване и оформяне на житейските му възгледи и неговите деца искат да подпомогнат продължаването на тези традиции.

Тази година официално стипендията бе връчена на ученика Ивайло Генов от 12 Д клас в деня на изпращането на зрелостниците на ПГМЕТ.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии