6.9 C
Пазарджик
петък, 1 март, 2024

Съдия от Административен съд се пенсионира с отличие

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет поощри на основание чл. 303, ал. 2, т. 2, б. „а“ и чл. 303, ал. 3, т. 1 от Закона за съдебната власт, Васко Димитров Нанев – съдия в Административен съд – Пазарджик, с отличие „личен почетен знак: първа степен – златен“, както и с парична награда в размер на 1000 лв. за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества.

Наградата е предложена от Мариана Шотева – административен ръководител – председател на Административен съд – Пазарджик. Тя се мотивира с дългогодишната юридическа кариера на съдия Нанев, с богатия му професионален опит и високи нравствени качества, с неговия пример за отстояване на общественозначими принципи и съпричастност към общочовешки теми, за поемане на професионални предизвикателства, както и с неговия принос за издигане на авторитета на съда и доверието в съдебната система.

Съдийската колегия на ВСС освободи съдия Васко Нанев порани навършване на 65-годишна възраст.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии