7.9 C
Пазарджик
петък, 1 март, 2024

Съдът обяви за решаване делото срещу двама телефонни измамници

Двама полицейски служители от Велинград  дадоха показания по делото срещу  Пламен Иванов и Борислав Димитров от София. Те разказаха къде са задържали двамата подсъдими, но поискаха да бъдат проченени и показанията им при други разпити, защото е минало доста време и не си спомнят всичко по случая.

Делото в Окръжен съд-Пазаржик е образувано по въззивните жалби на Пламен Иванов и Борислав Димитров. Те са признати за виновни от Районен съд-Велинград  за  това, че в периода от седми до 11 октомври 2014г. във Велинград в съучастие и с неизвестен извършител, с цел да набавят за себе си имотна облага, са заблудили  възрастна велинградчанка , че дъщеря й при катастрофа е причинила смъртта на жена и трябва да даде 20 000 лева, за да я освободят. С това деяние са й причинили имотна вреда в размер на 4455 лева и имотна вреда  на  дъщеря и  в размер на 1200 лева.

Двамата  телефонни измамници са се опитали да измамят по същата схема  още една жена от Велинград. На нея било казано, че  дъщеря й се блъснала с автомобил и убила клошар и за да не бъде арестувана, следва да заплати сумата от 10 000 лева.  Те  са опитали да й причинят имотна вреда в размер 2147 лева, като опитът е останал недовършен. Двамата  мъже  са осъдени на по 1 година и 6 месеца лишаване от свобода с изпитателен срок от 4 години и 6 месеца. Наложените наказания са неоправдано снизходителни, заяви по време на пледоарията си прокурор Ангел Панков.Той обаче поиска потвърждаване на присъдата.
Защитниците на  29-годишния Пламен Иванов и 31-годишния Борислав Димитров поискаха оправдателни присъди. Окръжен съд-Пазарджик ще обяви  своето решение в едномесечен срок.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии