6.9 C
Пазарджик
петък, 1 март, 2024

Съдът отхвърли искане за касиране на изборите в община Пазарджик

В Административният съд бе образувано производството с искане от „Българско национално обединение“ за отваряне, преброяване и касиране на резултатите от местните избори, провели се на 27 октомври, от изборни секции в Говедаре, Мало Конаре, Огняново, Пищигово, Синитово, Мокрище, Овчеполци, Драгор и Пазарджик, както и касиране на избора за референдум в Синитово.

 

След извършена служебна проверка съдът констатира, че жалбата не отговаря на изискванията на административно-процесуалния кодекс. Подадената жалба е в копие и не съдържа оригинален подпис на подателя й. По делото не са представени документи удостоверяващи регистрацията на политическата партия, не е представено и пълномощно, когато жалбата се подава от пълномощник.

 

В жалбата не са посочени адрес, телефон, факс или електронен адрес. Не са означени обжалваните административни актове, липсва указание в какво се състои незаконосъобразността на актовете и в какво се състои искането. В жалбата оспорващият е длъжен да посочи доказателствата, които иска да бъдат събрани, и да представи писмените доказателства, с които разполага.

 

Съдът е указал срок, в който нередностите да се отстранят и този срок не е бил спазен. Срокът за отстраняване на нередовностите по жалбата е преклузивен, поради което тя следва да бъде оставена без разглеждане, а производството по делото прекратено.

 

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии