8.9 C
Пазарджик
петък, 1 март, 2024

Съдът отново гледа делото за прегазената велосипедистка

В Окръжен съд-Пазарджик отново стартира делото срещу 64-годишния Петър Петров от Търговище. През януари миналата година той получи условна присъда от две години заради катастрофата, при която загина 61-годишната Мария Насковска от село Главиница. Делото обаче беше върнато на прокуратурата от апелативните магистрати. Днес адвокатът на подсъдимия Иван Лулчев отново поиска прецизиране на обвинителния акт от прокурор Ангел Панков, но искането му беше отхвърлено.

 

Ново връщане на прокуратурата на делото за тежката катастрофа от 27 юли 2016 поиска адвокатът на Петър Петров от Търговище. При пътния инцидент на кръговото кръстовище на моста на река Марица шофьорът на ТИР прегази 61-годишната велосипедистка Мария Насковска от село Главиница.

 

Съдия Александър Александров остави без уважение искането делото отново да се върне на прокуратурата, а разглеждането му започна по общия ред. Синовете на загиналата Красимир и Панайот Насковски бяха конституирани като частни обвинители.

 

По искане на защитата на подсъдимия съдът разпореди да му бъде върната книжката, отнета след катастрофата. Следващото съдебно заседание беше насрочено за 13 септември.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии