29.9 C
Пазарджик
събота, 15 юни, 2024

Сърце в зелено прераства в Национален фестивал

Пазарджишката фризьорка Ваня Иванова и учениците от Професионална гимназия по икономика от мениджмънт обявиха поредното издание на кампанията “Сърце в зелено“. Тя стартира за първи път преди 5 години и в края на април ще бъде шестото събитие.

Националният фестивал ще се проведе на 21 и 22 април в Пазарджик. Участниците в конкурсната програма на фестивала ще заплащат такса за участието си, като от нея ще са освободени училищата. Над 100 учебни заведения от цялата страна са поканени за участие, съобщи Ваня Иванова.

Целта на кампанията е събиране на средства за закупуване на дръвчета, които да се засадят на различни места в Пазарджик. „Сърце в зелено“ е кауза, която се подкрепя от община Пазарджик, а специална роля в нея имат и малчуганите от ДГ“Валентина Тепрешкова“ и група „Слънчо“.

Средствата за новите дръвчета ще дойдат от събраните такси за конрурсите в рамките на фестивала, в който ученици и младежи ще правят прически, рисуват, пишат или създават скулптури от рециклирани материали.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии