12.9 C
Пазарджик
сряда, 28 февруари, 2024

Тодор Попов награди ученици и преподаватели от МГ “Константин Величков”

Дванайсетокласници и техните преподаватели от Математическата гимназия „Константин Величков“, които с проекта си “Психосоматика –„шифърът“ на душата и тялото“ спечелиха първо място в осмата научна сесия на Ученическия институт на БАН. Проектът е дело на възпитаниците от 12 „А“ клас Божидар Каменски и  Калоян Пунчев с ръководители  Мая Зафирова и Илияна Тотлякова. Научната сесия, на която беше представен проекта, се проведе онлайн от 22 до 24 ноември т.г.

Общо 59 проекта на ученици от цялата страна се състезаваха в няколко научни области: биомедицина, биоразнообразие, биология, физикохимия, информатиката, информационните технологии, техническите науки и математиката.

Приложението, на учениците вече може да бъде изтеглено и инсталиране на всеки смартфон.

Доволни от резултатите и от представянето на Божидар и Калоян са и техните ръководители.

Учениците и техните ръководители се срещнаха и с кмета Тодор Попов, който лично ги поздрави за успехите.

„Много бих искал освен с града си, ние да се гордеем и с постиженията на хората, които живеят в Пазарджик. Затова когато имаме добри примери за подражание, те трябва да се показват. Хората, които са положили усилия, труд, показали са качества и са постигнали успех, трябва да получат нашето признание. Достойно за уважение е, че на Вашата възраст може да се похвалите с подобни големи успехи! А общият успех идва с успехите на всички в една общност. И отговорността за общия успех е отговорност на всеки един от нас, които живеем в тази общност. Вие сте добрият пример, за което заслужавате адмирации”.

С тези думи кметът на Пазарджик се обърна към младите хора и техните преподаватели. Тодор Попов връчи на Божидар Каменски, Калоян Пунчев, Мая Зафирова и Илияна Тотлякова така наречения „културен чек“ от Програмата на Община Пазарджик за поощрение „Граждански импулс“. Чекът съдържа билети за театър и кино, пропуски за неограничен брой посещения в общинските музеи и галерии и ваучер за книги. Тодор Попов пожела на учениците и техните преподаватели нови успехи в науката, с които Пазарджик да се гордее.

Подробности вижте в репортажа.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии