12.9 C
Пазарджик
сряда, 28 февруари, 2024

Третокласници от Никола Фурнаджиев – Клас на месец януари

Трети „а” клас от НУ „Никола Фурнаджиев” с класен ръководител Екатерина Дачева е победител за януари в конкурса „Клас на месеца”, обявен от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ към Община Пазарджик.
„Включваме се в конкурса „Клас на месеца“ за първи път с желанието да покажем как общуваме помежду си без агресия, как помагаме на по-малките и на децата със специални образователни потребности, споделят третокласниците. Ние знаем значението на думата „Толерантност” и го прилагаме на практика. С каквото и да се захванем – домашни работи или участия в състезания, се стремим по всякакъв начин сме в услуга на другарчето. Нашето мото е „Прави добро и ще получиш добро”, затова зарадвахме с малки подаръци и много настроение децата от Комплекса за социални услуги за деца и семейства. Включихме се и в благотворителен базар“.

Съвместно с Ученическия съвет третокласниците разработили проект „Аз избирам здраве“ , за да запознаят своите съученици със здравословния начин на живот, как да се хранят правилно, как да прекарват свободното си време активно и полезно. Проектът има за цел и формиране на негативно отношение към употребата на алкохол, тютюнопушене и наркотични вещества.

„Сократ е казал: „Първото, на което трябва да научите децата си, е да бъдат добри хора и да живеят в мир с околните“. Това се стараем да правим, посочва класната ръководителка Екатерина Дачева. По този начин ще изградим бъдещи личности, които могат да действат съобразно ума и човещината си. Личности, които ще знаят смисъла на думите разбирателство и мир. Хора, които ще бъдат предимно човеци и ще намират себе си в другите. Най-ценния урок за децата ни е добротата, защото тя ще ги научи, как да споделят живота си с останалите пълноценно за в бъдеще“.

Класът победител получи плакет, грамота, шапки с логото на комисията и табло „Клас от добротворци”. Грамоти за участие и табла „Клас от добротворци” получиха и всички участници в конкурса „Клас на месеца”. На таблата децата ще вписват добрите си дела и ще ги илюстрират със снимки.
В края на учебната година МКБППМН към Община Пазарджик ще връчи голямата награда на конкурса – 1500 лева и ще излъчи „Клас на годината”. А таблата „Клас от добротворци” ще бъдат подредени в изложба на видно място в града.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии