12.9 C
Пазарджик
сряда, 28 февруари, 2024

Ученици отново ще се обучават в съда

И през настоящата учебна година Окръжен съд Пазарджик ще продължи да работи с ученици от VIII до XII клас. Програмата “Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“ ще се проведе през учебната 2023/2024 година. Тя е част от споразумение, сключено между Висшия съдебен съвет и Министерство на образованието. Партньори са СУ „Георги Брегов“, Спортното училище и Професионална гимназия по механоелектротехника.

Окръжният съд ще реализира образователната програма за десети път. През изминалите 9 години тя е допринесла не само за изграждане на по-добра правна култура, но и за създаване на реална представа за работата на органите на съдебната власт, а оттам и за повишаване на техния авторитет. Анализът на резултатите показа, че учениците са получили ценни знания в областта на правото.

Административният ръководител на съда Елеонора Серафимова приветства присъстващите ученици с добре дошли като ги насърчи да се стремят към диалог и активно участие.

През тази учебна година за отделните випуски са предвидени лекции на различни теми, част от които са: „Трафик на хора“, „С една марихуана зад волана“, „Наказателно правосъдие“, „Киберсигурност и защита на лични данни“, „Домашно насилие“. Включени са посещения в различни институции, свързани с правата и защитата на малолетнтите и непълнолетни лица. Предвидени са присъствия на съдебни заседания по наказателни дела и възстановка на съдебен процес.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии