30.9 C
Пазарджик
вторник, 16 юли, 2024

Ученици влязоха в ролята на криминалисти

Експерт-криминалисти от ОДМВР-Пазарджик гостуваха на доброволците от 3 б клас на Детско полицейско управление в Начално училище „Никола Фурнаджиев“- гр. Пазарджик. Експертите Мария Димова и Николай Йорданов от сектор „Научно-техническа лаборатория“ при дирекцията в Пазарджик и ръководителя на доброволците от РУ-Пазарджик инспектор Даниел Димитров проведоха с третокласниците много интересно практическо занятие на тема „Събиране на следи и веществени доказателства“. Първоначално децата се запознаха с мобилната криминалистическа лаборатория и нейните възможности. След това влязоха в ролята на актьор от популярна криминална телевизионна поредица и иззеха внимателно намерени върху пластмасова и стъклена чаша следи от ръка. Накрая попълниха успешно и Европейска дактилоскопна карта.

Срещата се проведе при огромен интерес от страна на децата и техните учители. Тя демонстрира пред подрастващите важността на една специфична полицейска дейност, която в повечето случаи стои „зад кадър“, но е от изключително значение при разкриване на престъпления.   

Източник: Пресцентър ОДМВР-Пазарджик

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии