13.9 C
Пазарджик
неделя, 21 април, 2024

Учениците от 1 до 4 клас се върнаха в класните стаи

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

От днес училищата отвориха врати за учениците от 1-ви до 4-ти клас. Възстанови се и присъственият процес в детските градини и яслите. Учениците от 5-и до 12-и клас ще продължат да учат дистанционно поне до 12 януари, според министерството на образованието.

В област Пазарджик в клас са се върнали общо 8411 ученици от началните класове, обявиха от Регионалният инспекторат по образованието.

Решението на властите за частично възобновяване на присъствените занятия в учебните заведения се възприема положително в НУ „Васил Левски“ в Пазарджик. В учебното заведение се прилага организацията, която да ограничава взаимодействието между отделните паралелки и класовете. Учениците влизат с маски и след като им бъде премерена температурата.

По време на учебните часове учителите носят лични предпазни маски или шлемове, като по решение на педагогическия съвет на училището, или по решение на преподаващия, може да се изисква и от учениците да носят предпазни маски за всеки отделен час.

Изключения ще се допускат за ученици, на които, по здравословни причини, е препоръчано да не носят лични предпазни средства за лице. В НУ „Васил Левски“ има и една предучилищна група.

В НУ „Васил Левски“ учат 292 деца от 1-ви до 4-ти клас. Днес отсъстваха 13 ученика поради здравословни или лични причини обяви директорът на учебното заведение.

Каталина Спасова, каза и че нито един родител не е подал заявление в училището детето му да продължи да учи неприсъствено.

До 30 декември 2020 г. В национален план са постъпили 704 молби за обучение от разстояние в електронна среда за ученици от първи до четвърти клас, съобщават от МОН.

В област Пазарджик са подадени общо 14 заявления от родители, които искат децата им да продължат да учат неприсъствено, отчетоха от Регионалният инспекторат по образование.

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии