8.8 C
Пазарджик
събота, 20 април, 2024

Училище Васил Друмев организира благотворителна коледна кампания

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

НУ „Васил Друмев“ организира благотворителна коледна кампания в помощ на 12-годишната Ивалена Вучоглавска от Пазарджик, която е с автоимунна епилепсия и диабет.

Ивалена не ходи на училище, защото не може. Не говори. Посещава Центъра за деца с увреждания в гр. Пазарджик, но не всеки ден, заради влошеното й здравословно състояние.

За нея се грижат само нейната баба и майка. Момичето е на постоянна терапия, а грижите за нея са всяка минута, според разказа на баба й Даниела.

Семейството разчита само на собствените си приходи, за да се облекчи състоянието на момичето.

Кампанията стартира на 29 ноември и ще продължи до 19 декември 2019 г.

Дарителската кутия вече е разположена във фоайето на училището. В кампанията могат да участват всички семейства на ученици от училището, педагози и приятели, съпричастни с каузата на училището.

Средствата ще бъдат дарени лично на семейството на Ивалена. НУ „Васил Друмев“-Пазарджик превърна в традиция инициативи с благотворителен характер в дните преди Коледа. Това е поредната кампания, която училището организира през последните четири години.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии