6.9 C
Пазарджик
петък, 1 март, 2024

УНГ отделението вече носи името на доц.д-р Любомир Петков

УНГ отделението на МБАЛ-Пазарджик  вече носи името на доц.д-р Любомир Петков, а във фоайето му е поставен и негов барелеф. Предложението е на колектива на отделението, което той дълги години ръководи.

„Събрали сме се днес, за да отдадем заслуженото на един човек  с невероятна биография, допринесъл изключително много за развитието и утвърждаването на  оториноларингологията в Пазарджик и областта. Доц.Петков беше наш учител и стожер на УНГ клиника и отделение до края на живота си. Той създаде поколение от добри лекари в тази специалност, научавайки ги на всичко, което знаеше и можеше, следвайки своята амбициозност, дисциплина и пълна отдаденост на тази професия.“

С тези думи се обърна началникът на УНГ отделението д-р Костадин Златарев към  гостите на  тържеството, на което беше почетено делото на доц. д-р Любомир Петков.

„Благодарността ни към доц. Петков се  изразява в това, че ние продължаваме да бъдем отдадени на професията  и неговият пример. Той е човекът, който най-дълго време с цялата си душа работеше за утвърждаване на отделението като част от нашата болница и от УНГ  общността в страната“,  подчерта д-р Златарев.

Той описа  доц.Петков като работохолик, перфекционист,  много взискателен и много активен във всяко отношение.“ Мисля, че на това дължим и високото ниво на отделението. Той ни научи да не бягаме от трудностите и да се опитваме да се справяме с всеки проблем“, допълни още д-р Златарев.

Изпълнителният директор на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов връчи на началника на отделението д-р Костадин Златарев благодарствено отличие с благодарност за неуморния труд и професионализъм.

„ Щастлив съм да присъствам на  вашето тържество и да  почетем доц. Петков. Той беше наш  учител. Излекувал е хиляди пациенти, не само в Пазарджик, но и в цялата страна. Вие сте пример за екип, който уважава учителя си. Той ще остане в историята на здравеопазването в  Пазарджик и страната. Бъдете добри лекари, които достойно продължават неговото дело“, заяви д-р Темнилов.

На събитието присъстваха и близките на доц. Петков, които дариха близо 200 книги с художествена и специализирана литература. Неговият син Димитър Петков благодари от името на фамилията за почитта към доц. Петков.

„Благодарността ми е многолика, от една страна към всички представители на отделение УНГ,  така и към ръководството на МБАЛ-Пазарджик. Баща ми беше инициативен човек, имаше много желания. Едно от последните му беше да възкръсне. Аз съм сигурен, че неговата душа скита от семейството до отделението. Благодаря Ви, че дадохте възможност неговия дух да се усеща още по-силно тук. Гордея се, че баща ми е бил част от този екип. Човек среща в своя житейски път различни хора, но ние имахме честта един такъв човек да ни учи на морал, принципи, професионализъм  и любов в семейството“, обясни  Димитър Петков.

 

Източник: МБАЛ-Пазарджик

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии