6.9 C
Пазарджик
петък, 1 март, 2024

Връщат на прокуратурата делото срещу бившия директор на „Напоителни системи“

Окръжен съд-Пазарджик върна на Софийска градска прокуратура делото срещу бившия изпълнителен директор на „Напоителни системи“ Ивайло Първанов и Стоян Комитов. Според съда в обвинителния акт има допуснати съществени процесуални нарушения, които следва да се отстранят, за да започне делото по същество.

 

По време на разпоредителното заседание защитата на двамата подсъдими заяви, че обвинителният акт е неясен и в него липсват факти, като поиска той да бъде върнат на обвинението, за да го поправи.

 

На Ивайло Първанов е повдигнато обвинение за това, че е злоупотребил с властта си като е направил опит да принуди управителя на „Напоителни системи“ ЕАД, клон Тополница Теодора Спасова да въздейства за подписването на протокол за приемане на строително – монтажни работи за три обекта, въпреки че не са извършени такива.

 

Първанов е направил опит да принуди чрез заплахи и главния инженер Илияна Пашова. На Стоян Комитов пък е повдигнато обвинение за това, че е направил опит да подкупи с по 2000 лв. 2 длъжностни лица от „Напоителни системи“ ЕАД, клон Тополница, за да изготвят и подпишат трите протокола за извършени строително-монтажни работи.

 

Според съда възраженията на защитата, свързани със съдържанието на обвинителния акт са основателни и прецени, че са допуснати процесуални нарушения, които ограничават правото на защита на двамата обвиняеми.

 

В обвинителния акт липсват достатъчно фактически твърдения, а нарушенията възпрепятстват обвиняемите да разберат в какво престъпление са привлечени. Поради тази причина съдия Веселин Петричев върна делото на Софийската прокуратура. Определението подлежи на протест в 7-дневен срок пред Апелативен съд-Пловдив.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии