7.9 C
Пазарджик
петък, 1 март, 2024

Второкласници от НУ Васил Друмев научиха как да общуват със слепите хора

Представители на пазарджишката фондация за лица със зрителни увреждания „Съпричастие“ се срещнаха с деца от училище „ Васил Друмев“ в Пазарджик, за да ги научат как да общуват с такива хора. Инициативата им е по повод отбелязването на три международни дни. На 16 ноември се отбелязва денят на толерантността, а на 13 ноември бе Международния ден на слепите и Световен ден на добротата.

 

Учениците от втори „Б“ клас на Начално училище „Васил Друмев“ в Пазарджик посрещнаха като приятели ръководителят на Центъра за социална интеграция и рехабилитация на лица със зрителни увреждания Лазар Додников и останалите незрящи от фондация „Съпричастие“. Искаме да покажем на децата кои сме и как трябва да се отнасят към слепите хора, обясни Лазар Додников.

 

Децата имаха възможност да се докоснат до белия бастун. Както и да разберат повече за неговия изобретател военният психолог Ричард Хувър. Те научиха и за френския благородник Валентин Аюи, който полага основите за световното обучение на слепите, както и за създателя на азбуката за незрящи Луи Брайл. Второкласниците отбелязаха и Световния ден на толерантността.

 

 

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии