10.9 C
Пазарджик
четвъртък, 23 май, 2024

XXXVI-ият празник на Пазарджик

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

По традиция Празникът на Пазарджик започна с тържествена литургия в църквата “Св.Св.Константин и Елена“. За първи път от 2020 година насам денят не бе белязан от ограничителни мерки заради пандемията от ковид-19, което доведе в храма повече хора, сподели Малина, която от години помага при организацията на храмовия празник.

Кметът Тодор Попов бе сред многото дошли да запалят свещ за здраве. Така, както това направиха десетки други жители и гости на Пазарджик.

От църквата, предвождани от военен оркестър и свещеници, гражданите и официалните лица с Литийно шествие стигнаха до площад „Константин Величков“. Честването в центъра на града започна с водосвет за здраве, отслужен от Знеполскиа епископ Арсений и свещеници от Пазарджик. Викарият на митрополит Николай се обърна към множеството.

Приветствие към присъстващите отправи кметът Тодор Попов.

След това по традиция кметът Тодор Попов поздрави децата, родени на празника на Пазарджик през последните 18 години.

А през цялото време почетен караул пред сцената бяха ученици от Пазарджик.

Последва празничен концерт с участието на Капански ансамбъл от Разград. Парарелно с това празнична програма със стари градски песни вървеше в градинката до паметника на светите братя Кирил и Методий. А вечерта бе организиран грандиозен концерт, в който участваха Ивана, Дара и Графа, както и водещият Ненчо Балабанов, който също пя.

А кметът Тодор Попов, заедно с хората, препълнили площада заедно отброиха секундите до празничните илюминации, които озариха небето на Пазарджик.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии