36.9 C
Пазарджик
неделя, 14 юли, 2024

За какво да внимаваме, когато пазаруваме за празниците?

Българската агенция по безопасност на храните започна засилени проверки на хигиената и качеството на предлаганите стоки в магазини, пазари, тържища и заведения. Кампанията ще продължи до 3 януари.

Засилен контрол преди и по време на празниците ще извършват инспекторите от отдел Контрол на храните в област Пазарджик. Те ще следят за безопасността на предлаганите храни, да се гарантира сигурността и здравето на потребителите. При увеличеното търсене и предлагане на хранителни продукти преди празниците се срещат и нарушения от недобросъвестни търговци.

Търговците са категорични, че качеството на предлаганите от тях продукти е изключително важно за техните клиенти. Това важи най-вече за месото, което е основен продукт на празничната трапеза. В дните преди коледа най-предпочитана сред пазарджиклии е кървавицата, споделят търговците. През всички празнични и почивни дни Агенцията по безопасност на храните ще осигури дежурни инспектори, които ще извършват проверки и по сигнали от потребители. Гражданите могат да подават жалби и сигнали на Горещия телефон 0700 122 99.

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии