28.9 C
Пазарджик
понеделник, 22 юли, 2024

За осми път връчват наградата Райко Алексиев

Днес от 17,00 часа в ХГ „Станислав Доспевски“ за осми пореден път Община Пазарджик ще връчи Националната литературна награда за хумор и сатира „Райко Алексиев”.  Тя се присъжда за цялостно литературно творчество и принос в развитието на жанра. По статут датата на връчването съвпада с рождената дата на твореца. Със свои музикални изпълнения в церемонията ще вземат участие Мартин Топалов от градска школа по изкуствата при народно читалище „Хр. Ботев“ и Александър Тодоров – кавал от Ансамбъл Пазарджик.

Носители на наградата до момента са: Марко Ганчев, Радой Ралин, Йордан Попов, Васил Сотиров, Михаил Вешим, Мирон Иванов (посмъртно), Георги Мишев, Георги К. Спасов и Румен Белчев.

Във връзка с връчването на  Националната литературна  награда „Райко Алексиев“ традиционно Община Пазарджик обявява и конкурс между  творците от  Пазарджишка област, като са предвидени три награди – за хумористична поезия – епиграма, басня, стихотворение; за хумористична проза – миниатюра, фейлетон, къс разказ и за карикатура. Творбите не трябва да са публикувани. Носителите на наградата и наградите от съпътстващия конкурс ще бъдат определени от комисия в състав: Проф. Светлозар Игов, Ивайла Александрова, Митко Новков, Иван Есенски и Леон Бабачев.
 

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img
spot_img

Последни статии