27.8 C
Пазарджик
събота, 13 юли, 2024

За втори път Аксаковци ще представят страната ни в Страсбург

Профилирана гимназия „Иван Сергеевич Аксаков“ – Пазарджик е първото училище в страната, което за втори път печели голямата награда на Бюрото на Европейския парламент в България по програмата „Училище посланик на Европейския парламент“.

Младшите посланици получиха най-високия резултат от 263 точки в допълнителния модул на Програмата, което има дава възможността да пътува до Страсбург за втори път.

В допълнителния модул на Програмата взеха участие 13 училища от цялата страна. Те се състезаваха и оценяваха помежду си с по една избрана от тях дейност, за да спечелят пътуването до Страсбург.

„Впечатлени сме от активността, ентусиазма и креативността, както и от многообразието на дейностите, отчетени в модула.“, споделят в съобщението си от Бюрото на Европейския парламент.

През 2018 година, учениците на Профилирана гимназия „Иван С. Аксаков“ в Пазарджик получиха най – високата оценка за училище посланик на ЕП и спечелиха първото място в Програмата на Бюрото на ЕП в България в оспорвана надпревара с 30 училища от цялата страна. На 1 юни 2018 г., Гимназията официално бе сертифицирана и получи и плакет „Училище посланик на ЕП“, връчен лично от ръководителя на Бюрото в България Теодор Стойчев.

Подробностите вижте в репортажа

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии