25.9 C
Пазарджик
петък, 24 май, 2024

Започна акция срещу неправилно паркираните автомобили в Пазарджик

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Кампанията срещу неправилно паркираните моторни превозни средства ще продължи до края на месеца.

От днес започна акция срещу неправилното паркиране в Пазарджик.  Инициативата  е на кмета Петър Куленски и областната дирекция на МВР, като в реализацията й се включат общински служители и представители на сектор „Пътна полиция” и Районно управление Пазарджик.

“Целта ни не е просто да съставим едни фишове, да глобим хората, а да освободим тротоарите, зелените площи, автобусни спирки, кръстовища, местостоянки за таксита”, заяви управителят на БМ “Паркинги и охрана” Николай Николов. 

В акцията са включени 8 пешеходните патрули, които следят за нарушители основно в централната градска част. Те ще следят и за автомобили излези от употреба, но оставени на обществени места. 

“Тези автомобили, които повече от 3 месеца не са преминали Годишен технически преглед и стоят на общински места ще им се постави предписание. Ако в 14-дневен срок собствениците им не ги преместят на частен имот, община Пазарджик ще репатрира автомобила на специализиран паркинг”, допълни Николов.

Неправилно паркиралите ги грози глоба в размер на 50 лв., а автомобилите излези от употреба санкциите варират от 200 до 1000 лв.  Само за първия ден от акцията служителите на общината са установили повече от 10 такива автомобила. 

Масирани проверки за неправилно паркиране ще има и в страничните квартали на града. Там основната роля по контрола ще бъде на Пътна полиция. 

“Задачите са разпределени така, че да се обхване възможно най-голяма територия от общинския пътния трафик. Специално внимание се обръща и на района около така наречения “битак”, който се намира на ул. “Стоян Ангелов” .

В първия ден от акцията са ангажирани около 30 служители на Районното управление в Пазарджик и сектор “Пътна полиция”, съобщи пред Телемедиа говорителят на ОДМВР Мирослав Стоянов. 

Кампанията срещу неправилно паркираните моторни превозни средства ще продължи до края на месеца.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии