7.9 C
Пазарджик
петък, 1 март, 2024

Започна извозването на отпадъци на новото регионално депо

Екоексперти започват проверки на старите сметища на деветте общини, които трябваше да започнат да депонират от 1 януари отпадъците си на новото регионално депо. Само община Пазарджик обаче  обяви бедствено положение и сключи временен договор с оператор на новата клетка. От днес тя функционира и вече приема боклуците от Пазарджик и селата.

 

Още от пет часа тази сутрин започна извозването на отпадъци на новото регионално депо. В края на миналата седмица кметът Тодор Попов обяви частично бедствено положение, за да може да бъде сключен договор с фирма, която да бъде временен оператор на първата клетка, тъй като в момента има процедура по обжалване на избора му.

 

Засега бедственото положение остава до 5 януари. Заповедта за определяне на оператор на депото е обжалвана в Комисията за защита на конкуренцията, а жалбата е обявена за неоснователна. Срокът за протестирането й пред ВАС изтича на 3 януари. Очакваме и останалите осем общини да започнат да разтоварват отпадъците си на новото регионално депо, допълни зам.кметът Петър Петров.

 

В петък ще стане ясно дали ще се наложи удължаване на бедственото положение в община Пазарджик.

 

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии