5.9 C
Пазарджик
вторник, 5 март, 2024

Започна санирането на още 21 жилищни сгради

Започна санирането на още 21 малки жилищни блока в Пазарджик по проект, финансиран от ОП“РРегиони в растеж“. Те ще бъдат обхванати от втория етап от изпълнението на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради.

Именно енергийната ефективност вълнува живеещите в сградите, които се санират. Това е важно и за Анелия Дъбова, която току що се е сдобила с жилище в един от малките блокове на бул. Бъгария, които предстои да бъдат реновирани.

Всъщност освен, че разходите за отопление през зимата ще намалеят, обновените сгради по бул. България ще подобрят и цялостната визия на градската среда.

Ако има проблеми по време на строително-ремонтните работи, фирмите изпълнители ще отстраняват нередностите за собствена сметка.
Символичен старт на изпълнението на втория етап от прилагането на мерките за енергийна ефективност бе даден от сградата на бул. „България“ № 14, 16, 18. Там жилищната сграда ще санирана за близо 160 000 лв.. Общата стойност на проекта за енергийната ефективност, който ще преобрази общо 21 сгради е на стойност над 3 600 000 лв.
Всички дейности по двата етапа на проекта, които обхващат 34 жилищни сгради, трябва да приключат до края на годината.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии