12.9 C
Пазарджик
събота, 18 май, 2024

Зрелостници от МГ“К.Величков“ се срещнаха с Тодор Попов

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Преди близо 20 години Тодор Попов поставя традицията да се среща със зрелостниците от Пазарджик. Инициативата има за цел да повиши правната култура на учениците и да ги запознае с местното самоуправление. През 2020 г. Ковид пандемията прекъсна срещите, които днес бяха подновени. В Пленарната зала се събраха дванадесетокласници от МГ“Константин Величков“.

Попов запозна учениците със системата на управление у нас на национално и местно ниво, сравни законодателните системи, които функционират в Европа, а и извън Стария континент. Градоначалникът поясни как работи общината, каква е ролята на общинския съвети каква е отговорността на кмета. Като във всеки един момент провокираше учениците да се замислят върху това, което им говори.

Срещата придоби характер на диалог, в който учениците имаха възможност да споделят своите виждания и да задават въпроси на кмета Тодор Попов.
От своя страна пък той не скри, че младите хора са извор на добри идеи, които могат да се реализират в обществения живот на Пазарджик.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии