10.9 C
Пазарджик
четвъртък, 23 май, 2024

Без увеличение на данъци и такси в община Пещера през 2021 година

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Община Пещера няма да увеличава данъци, такси и административни услуги през 2021 година. Това решиха общинските съветници на свое заседание. Според кмета на родопската община Йордан Младенов по този начин ще се даде глътка въздух на хората и на бизнеса в Пещера в условията на пандемия.

През 2021 г. организацията по третиране на битовите отпадъци ще се осъществява по нов ред. Община Пещера ще заплаща за предварително третиране на тон отпадък на вход по 102,00 лв., а за компостиране на тон отпадък на вход по 153,60 лв.

Въпреки оскъпяване на таксите за дейностите на регионалните депа за отпадъци за втора поредна година няма да се повишава такса смет за жителите и фирмите на територията на Пещера, Радилово и К. Димитриево, потвърди кмета Йордан Младенов. Предложението не бе прието от някои местни парламентаристи.

Стана ясно, че увеличение на местните такси може да има след предстоящото преброяване на населението, планирано за 2021 година.

Общината ще търси други варианти за компенсиране на загубите, ако има такива. Предвижда се свиване на разходите по събиране и извозване на отпадъците, мерки за разделно сметосъбиране, намаление в разходната част на бюджета и повишаване на контрола по дейностите извършвани от Общинско предприятие Чистота.

Градоначалникът подчерта, че годината е тежка за всички, но не е приемливо цялата тежест да се поема от данъкоплатците в трите населени места от общината. Ето защо няма да има увеличаване на данъци, такси и административни услуги през настоящата 2021 година.

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии