1.9 C
Пазарджик
четвъртък, 22 февруари, 2024

И община Пещера помага на пострадалите от наводненията в Карловско

Двама служители на Общинско предприятие „ЧПОИ“ към община Пещера се включиха в помощ на жителите от селата в Карловско, за разчистване на материалните щети в населените места. На място вече са комбиниран челен товарач и самосвал, уточни Г. Смилянов – управител на предприятието.

„Служителите сами пожелаха да помогнат в борбата със стихийното бедствие. Днес беше първият им работен ден. Към момента са настанени за нощуване в Карлово“, допълни Смилянов.

Peshteraprim припомня, че след опустошителните наводнения и последвало обръщение на кмета на Община Пещера Йордан Младенов към жителите на Пещера, Радилово , К. Димитриево и с. Св. Константин, стартира акция за набиране на материални дарения в подкрепа на пострадалото население.

Всеки който има желание и възможност да помогне с лично участие, да го заяви на дежурните телефони на Община Пещера 6 22 03 , 6 22 08, 6 22 16.

До 20 септември, всеки работен ден, от 09:00 ч. до 17:00 ч., събота и неделя – от 10:00 ч. до 13:00 ч., във физкултурния салон на ОУ „Петко Рачов Славейков“ (входът е от ул. „Георги Теохаров“) ще се приемат дрехи, хигиенни материали, лични предпазни средства – предпазно облекло, маски, ръкавици, спално бельо, нови или много запазени топли завивки и одеяла. Вече са приети и първите дарения.

На интернет страницата на Община Пещера е публикувана банкова сметка за парични средства в помощ на пострадалите.

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии