25.9 C
Пазарджик
петък, 24 май, 2024

Ифтар събра близо 100 вярващи в Пещера

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Трапезата беше организирана от мюсюлманското настоятелство в града и се провежда традиционно.

Специален гост на вечерята по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан беше районен мюфтия Салих Халил.

Сред гостите на празника бяха кметът на Пещера Йордан Младенов, председателя на ОбС Васил Филев, общинската съветничка Зехра Алиш, бизнесмени, дарители и спомоществуватели на джамията в града.

Салих Халил даде за пример работата на кмета Младенов по отношение на разбирателството между мюсюлмани и християни в региона. Той посочи, че от изключителна важност да има ред, сигурност, мир и развитие и благодари на Общинското ръководство „че с действията си утвърждават възможността да градим успешно нашия съвместен дом и да бъде превръщан все повече в предпочитано място на живот за нашите деца.“

От своя страна Йордан Младенов поздрави своите съграждани с празника. Той припомни стародавните, добри традиции и взаимоотношения между двете религии за общото добруване на хората. По думите му и днес тези ценности продължават да ни водят по пътя на надеждата, уважението и толерантността. Кметът Младенов отчета, че вечерята ифтар се е превърнала в утвърден знак на разбирателство, доказани в годините ценности и отношения на добросъседство, взаимопомощ и разбирателство между християни и мюсюлмани. „Това несъмнено ни води в правилна посока. Днес, Пещера е символ на добро съжителство, далновидност и мъдрост“, с гордост припомни градоначалникът.

Младенов благодари на духовните водачи на мюсюлманите в Пещера и обеща да продължи диалога между двете вероизповедания и занапред.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии