20.9 C
Пазарджик
неделя, 16 юни, 2024

Искат ли жителите на Пещера нова визия на центъра?

Община Пещера насрочи обществено обсъждане на инвестиционния проект за реконструкция на обществения парк в централната градска част. Допитването ще се проведе този четвъртък от 14 часа в залата на Общински съвет. Преди официалното обсъждане обаче наш екип провери сред жителите на града дали централната градска част на Пещера има нужда от промяна.

 

Министерство на земеделието и храните обяви процедура за „Изграждане и обновяване на площи за широко обществено ползване, предназначени за трайно задоволяване на обществените потребности от общинско значение“ по подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“. Според условията на програмата максималният размер на общите разходи за едно проектно предложение възлиза на 400 000 евро.

 

В рамките на редовното за месец юни заседание на Общински съвет в Пещера главният архитект на общината Атанас Васев представи идеен проект за реконструкция на част от центъра на родопския град. Съветниците в залата обаче настояха за конкретика. Такава се очаква да бъде дадена в рамките на обявеното от администрацията обществено обсъждане на проекта.

 

Преди него наш екип направи свое проучване затова има ли нужда централната градска част на Пещера от промяна.

 

Официалното публично обсъждане на идейния проект е насрочено за четвъртък, от 14 часа в залата на Общински съвет-Пещера.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии