34.9 C
Пазарджик
вторник, 16 юли, 2024

Йордан Младенов стартира разяснителна кампания сред ромите за KOVID-19

„След въведените ограничителни мерки Община Пещера ще засили и информационната кампания сред ромската общност в двата квартала на града за опасността от разпространението на коронавирус и мерките, които трябва да се предприемат“. Това каза кметът Йордан Младенов при посещението си сред своите съграждани от малцинството.

На срещите присъства и гл. инсп. Елена Абаджиева началник  на РУ “Полиция” – Пещера, както и органи на реда. След като раздаде лични предпазни средства на присъстващите дошли да чуят повече по актуалната тема Младенов обясни, че всеки един трябва да съблюдава утвърдените вече правила за предпазване от заразяване в кризисната ситуация.

Той призова присъстващите да бъдат бдителни и да съобщават на горещите телефонни линии за лица, пристигащи от чужбина, които не спазват карантина. Кметът прикани жителите на кварталите „Пирин“ и „Луковица“ да следят за спазването на заповедта на Министъра на здравеопазването, да не се събират повече от двама възрастни на обществени места, да не се организират сватби и празненства, както и да се предприеме засилена дезинфекция на общите части на сградите. В двата квартала медиатори разясняват за мерките и опасностите от COVID-19, преустаноява се достъпът на богомолци на служби в църквите и джамиите. Като цяло контролът е засилен и пред магазините няма струпвания.

„Обръщам се с призив към всички граждани да се съобразяват с предписаните ограничителни мерки, въпреки временното неудобство, което причиняват. Това е начинът да запазим собственото си здраве и това на нашите близки“, призова Младенов.

Източник: Пресцентър Община Пещера

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии