20.9 C
Пазарджик
петък, 14 юни, 2024

Кметът на Пещера предлага държавата да реновира детските градини

Липсата на достатъчно средства за подмяна на оборудването в предучилищното образование постави пред Министерство на образованието кметът на Пещера Николай Зайчев. Според градоначалника има много детски градини, в които има легла, шкафчета и маси на повече от 40 години. Повечето общини в страната обаче не могат да осигурят нужните средства за обновяване.

 

Детска градина “Иглика” е една от големите в община Пещера. В нея се обучават повече от 100 деца, в 5 групи. По проект преди няколко години детското заведение бе санирано и обновено от външна страна. Финансиращият орган обаче не позволява подмяна на оборудването в детското заведение, а със средствата в бюджета са възможни само козметични ремонти. Затова кметът на Пещера призова Министерство на образованието за промени и за средства за подмяна на старото оборудване в детските градини. На промени в условията на европейските програми и целеви средства от държавата се надяват и в ДГ “Иглика”, а до тогава ще продължат да разчитат на собствени сили и общината.

 

Величка Балканджиева се похвали с това, че с общинска помощ е ремонтиран покривът на детското заведение. Отново със съдействието на общината и частни дарители вече е реновирана и една от групите в детската градина.

 

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии